Teksten van Traditioneel breedhuis

Traditioneel breedhuis ()

Traditioneel breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 16de of eerste helft van de 17de eeuw.

Gecementeerde lijstgevel, vermoedelijk in bak- en zandsteenbouw met rechte muurankers. Rechthoekige muuropeningen aangepast in de eerste helft van de 19de eeuw, waaronder de inkomdeur in een laatclassicistische, vlakke hardstenen omlijsting met imposten. Het getrapte dakvenster in de linker travee, van drie treden met schouderstukken en overhoeks topstuk, waterlijst en rondboogvenster met sleutel en diamantkopimposten, is in de jaren 1980-1990 verwijderd.

Auteurs:  Braeken, Jo

Traditioneel huisje ()

Traditioneel breedhuisje van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Gecementeerde lijstgevel met rechte ankers en rechthoekige muuropeningen aangepast in de eerste helft van de 19de eeuw, zie de vlakke hardstenen deuromlijsting met imposten, in kern opklimmend tot de tweede helft van de 16de eeuw of eerste helft van de 17de eeuw, zie het getrapt dakvenster met drie treden + overhoeks topstuk, schouderstukken, waterlijst en rondboogvenster met sleutel en diamantkopimposten.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine