Onze-Lieve-Vrouw Boodschap

Beschrijving

Op de hoek van Schoytestraat en Bredestraat: beeld van Onze-Lieve-Vrouw Boodschap uit natuursteen (Bentheimer) door een onbekende maker, dat uit de 18de eeuw dateert. Het is afkomstig van het pand dat voorheen dit perceel innam, en in 1936 werd vervangen door een meergezinswoning met art-deco-inslag. De gekroonde Madonna die het kind op de linkerarm draagt, rustte oorspronkelijk op een bolvormige, overvloedig met vruchten versierde sokkel. Bij de heropbouw van het hoekpand in 1936, werd het beeld met zijn sokkel opnieuw opgesteld in een gevelnis met betonnen luifel, omlijst door bloktanden. De sokkel ging in 1999 verloren en werd vervangen door een gemetseld exemplaar, het beeld onderging in 1999-2003 een restauratie door de opleiding Conservatie/Resauratie van de Artesis Hogeschool.