Neogotisch hoekhuis en pendant

Beschrijving

Markekerkstraat nr. 53/ H. Casteleinstraat. Neogotisch hoekhuis van 1935-1936 naar ontwerp van A. Carette (Kortrijk), o.m. getypeerd door tweelichten op afzaat gevat in spitsboognis. Voorgevel met winkelpui. Afgesnuite hoek rustend op korbelen; rechthoekige deur met gedeeld bovenlicht. Zijtuitgevel met vlechtingen.

Nr. 55/ H. Casteleinstraat. Als pendant van nr. 53. Hoekpand van 1939 naar ontwerp van voornoemd architect, gekenmerkt door vlechtingen in puntgevel met aandak; één- en tweelichten in korfboognis. Winkelpui met gemarkeerde inkom in afgeschuinde hoek.

RIJKSARCHIEF KORTRIJK, Gemeentearchief Marke, nr. 2590.
DEBRABANDERE P., De neogotische bouwkunst in Kortrijk, in De Leiegouw, jg. 39, nr. 1, 1997, p. 67.