Eclectisch administratiegebouw 't Oud Gemeentehuis

Beschrijving

Eclectisch pand van 1903, zogenaamd " 'T OUD GEMEENTEHUIS". In 1779 locatie van het Schepenhuys. Tot 1964 administratieve diensten van de gemeente en politiebureau, heden herberg. Eclectisch hoekpand aansluitend bij neo-Vlaamse-renaissance, zie trapgevels van linkerzijgevel en van dakvensters bekroond met ijzeren topsieraad. Rode baksteenbouw verfraaid met arduin en gecementeerde banden. Behouden vensterhoutwerk, zijnde schuiframen op begane grond en T-ramen voor bovenvensters. Aanbouw links verdwenen.

Bron     : WVL5
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie, Metdepenninghen, Catheline