• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Schepenhuisstraat nr. 7. Woonhuis van ca. 1900 opgebouwd op L-vormig grondplan met in oksel ingang in vierkante toren onder leien spits. Rode baksteenbouw verfraaid met gele baksteen voor rollagen en muurbanden en arduin voor breukstenen plint, doorgetrokken onderdorpels en hoekstenen. Kroonlijst rustend op korbelen; op topgevel overkragend zadeldak met opengewerkte windborden, eveneens steunend op corbelen; voorheen houten balkon, heden ijzeren borstwering. Getoogde vensters en blinde nissen met verspringende bovenhoeken. Origineel houtwerk, o.m. kunstig uitgewerkte beglaasde deur met smeedwerk.

OOGHE R. e.a., Rollegem, in Archeologische en Historische Monografie├źn van Zuid-West-Vlaanderen, deel 5, Kortrijk, 1982, p. 87.

Bron     : WVL5
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie, Metdepenninghen, Catheline