Teksten van Gekoppelde neoclassicistische rijwoningen

Gekoppelde neoclassicistische rijwoningen ()

Breedhuis met mogelijk oude kern, in neoclassicistische stijl aangepast met minstens een nieuwe voorgevel in 1847. Opdrachtgever was Alex Embrechts. Het pand vormde een geheel van twee gekoppelde woningen, met een winkel in de linker helft. Het oorspronkelijke winkelraam in een klassieke houten omlijsting met pilasters en entablement werd later aangepast.

Eenvoudige rijwoning van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nokrichting parallel met de straat). Bepleisterde, beschilderde lijstgevel met eenvoudige, rechthoekige vensters op doorlopende dorpels; fraaie gietijzeren leuningen. Heterogene begane grond met links een verwaarloosde winkelpui en rechts een deur en breed venster.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine; Braeken, Jo

Rijhuis ()

Eenvoudig rijhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nokrichting parallel met de straat). Bepleisterde, beschilderde lijstgevel met eenvoudige, rechthoekige vensters op doorlopende dorpels; fraaie gietijzeren leuningen. Waarschijnlijk 19de-eeuwse aanpassing van één of twee oudere huizen. Heterogene begane grond met links een verwaarloosde winkelpui en rechts een deur en breed venster.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine