Neoclassicistisch winkelhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch winkelhuis volgens de bouwaanvraag uit 1851 gebouwd in opdracht van F. Peeters. Uit het bouwdossier vallen ontwerper noch aannemer af te leiden.

Smal rijhuis van twee travee├źn en drie bouwlagen onder een schilddak (nok loodrecht op de straat, pannen). De bepleisterde en beschilderde lijstgevel rust op een klassieke houten winkelpui met zijportaal, pilasters en entablement en plint uit blauwe hardsteen. Registers van rechthoekige bovenvensters met kordonvormende lekdrempels, en bewaard houten schrijnwerk. Van het oorspronkelijk klassieke hoofdgestel rest de houten kroonlijst op klossen.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1851#310.

Auteurs :  Braeken, Jo