Teksten van Traditioneel breedhuis

Traditioneel breedhuis ()

Traditioneel breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met steile helling (nok parallel aan de straat, pannen), dat opklimt tot de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw.

Lijstgevel uit bak- en zandsteen met speklagen, voorzien van smeedijzeren muurankers. Rechthoekige deur en verlaagde bovenvensters (aangepaste kruiskozijnen), met kwarthol geprofileerde negblokken en oorspronkelijk wigvormig ontlastingssysteem; vernieuwde lekdrempels, lateien en rollaag. De twee vensters van de begane grond werden in 1992 verbouwd tot garagepoort.

Auteurs:  Braeken, Jo

Stadswoning ()

Ontpleisterde lijstgevel van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak met steile helling, opklimmend tot de tweede helft van de 16de eeuw of de eerste helft van de 17de eeuw. Verankerde Lijstgevel met parement van bak- en zandsteen. Aangepaste verlaagde kruiskozijnen in omlijsting van geprofileerde zandstenen negblokken (kwarthol sponningsbeloop) oorspronkelijk met wigvormig ontlastingssysteem; Thans met vernieuwde lekdrempels, lateien en rollaag.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine