Traditioneel breedhuis

Beschrijving

Traditioneel breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen met insteek onder een zadeldak (nok parallel aan de straat), uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw.

Gecementeerde lijstgevel vermoedelijk in bak- en zandsteenbouw, verankerd door smeedijzeren muurankers met gekrulde spie. Op de begane grond met hoge sokkel, rondboogdeur van het type 'diamantpoortje' met diamantkopimposten en -sluitsteen, bekroond door het bolkozijn van de insteek. Aangepaste rechthoekige vensters. Dakvenster met een latei op kraagstenen.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine