Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Burgerhuis in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1887 gebouwd door Charles Van Roey-Luyckx. Van deze aannemer zijn in Antwerpen bouwprojecten teruggevonden uit de jaren 1883 tot 1920. Gesloopt omstreeks 1978 voor de bouw van het nieuwe klooster van de Zusters Dienstmaagden van de Heilige Harten van Jezus en Maria.

Rijhuis met dubbelhuisopstand van vier traveeën en drie bouwlagen onder een later mansardedak (leien). De bepleisterde en beschilderde lijstgevel met schijnvoegen op de begane grond rust op een plint uit blauwe hardsteen. Nadrukkelijk horizontaal geleed door de puilijst en cordonvormende lekdrempels, beantwoordt de opstand aan een regelmatig ordonnantieschema. Registers van rechthoekige deur- en vensteropeningen, op de bovenverdiepingen in geriemde omlijsting met oren. Klassiek hoofdgestel met een houten kroonlijst op tandlijst en bewerkte consoles, waartussen casementen.