Laatclassicistisch burgerhuis volgens de bouwaanvraag uit 1808 opgetrokken in opdracht van Jean Muskens. Alexander de Hasque, eigenaar van de suikerraffinaderij Raffinerie de Hasque liet in 1892 het dak en de kroonlijst vernieuwen door de architect Frans Stuyck.
Met een gevelbreedte van vier traveeën omvat de rijwoning met dubbelhuisopstand vier bouwlagen onder een zadeldak (leien). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met gebruik van blauwe hardsteen voor de deur-, vensteromlijstingen en lekdrempels. De opstand beantwoordt aan een regelmatig ordonnantieschema, opgebouwd uit naar boven toe verkleinende registers van rechthoekige vensters in vlakke omlijsting, op condonvormende lekdrempels; gietijzeren parapetten op de eerste twee verdiepingen. Rechthoekige deur gevat in een vlakke omlijsting met neuten, imposten en gestrekte waterlijst in de tweede travee. Een klassiek hoofdgestel met een gelede architraaf, een blinde fries en een in 1892 vernieuwde, houten kroonlijst op klossen en tandlijst, vormt de gevelbeëindiging. Bewaarde houten vleugeldeur, vensterschrijnwerk en op de begane grond metalen jaloeziekapjes.
Op de borstwering van de eerste verdieping een gedenkplaat voor Georges de Hasque (Antwerpen, 1876-Antwerpen, 1933), zoon van Alexander de Hasque, en stichter van de Vlaamse Katholieke Scouts in 1913 en de zeescouts in 1916, met opschrift: "Hier leefde en werkte / Georges De Hasque / Stichter van Katholieke Scouting / in Antwerpen / Eerste voorzitter van V.V.K.S. / 1876-1933".
- Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers 838#199 en 1892#829.