Gekoppelde rijhuizen met traditionele kern

Beschrijving

Gekoppelde rijhuizen met een traditionele kern, door middel van jaarankers gedateerd 1624. Het betreft vermoedelijk in oorsprong twee breedhuizen van twee bouwlagen en elk twee traveeën in bak- en zandsteenbouw, onder een zadeldak. De heer C. Sahlfeld, eigenaar van nummer 3, liet in 1857 de vensters van de eerste verdieping aanpassen en de tweede verdieping toevoegen. De weduwe Massis, eigenaar van nummer 5, liet in 1859 de vensters van de eerste verdieping aanpassen. Een bouwdossier voor de verhoging met de tweede verdieping werd niet teruggevonden.

Rijwoningen met twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak (nok parallel aan de straat), later gemansardeerd in nummer 3. Gecementeerde lijstgevels met rechthoekige bovenvensters op hardstenen lekdrempels, aangepaste kruiskozijnen op de eerste verdieping. Verbouwde begane grond.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers 1857#175 en 1859#69.
<:div>