Gekoppelde rijhuizen met een traditionele kern, door middel van jaarankers gedateerd 1624. Het betreft vermoedelijk in oorsprong twee breedhuizen van twee bouwlagen en elk twee traveeën in bak- en zandsteenbouw, onder een zadeldak. De heer C. Sahlfeld, eigenaar van nummer 3, liet in 1857 de vensters van de eerste verdieping aanpassen en de tweede verdieping toevoegen. De weduwe Massis, eigenaar van nummer 5, liet in 1859 de vensters van de eerste verdieping aanpassen. Een bouwdossier voor de verhoging met de tweede verdieping werd niet teruggevonden.
Rijwoningen met twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak (nok parallel aan de straat), later gemansardeerd in nummer 3. Gecementeerde lijstgevels met rechthoekige bovenvensters op hardstenen lekdrempels, aangepaste kruiskozijnen op de eerste verdieping. Verbouwde begane grond.
Auteurs: Braeken, Jo
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Braeken J. 2018: Gekoppelde rijhuizen met traditionele kern [online], https://id.erfgoed.net/teksten/280908 (geraadpleegd op ).
Verbouwde gecementeerde lijstgevel van vier traveeën en drie bouwlagen; door middel van ankers gedateerd 1624.
Bron: DE MUNCK-MANDERYCK M., DECONINCK-STEYAERT R. & PLOMTEUX G. met medewerking van LINTERS A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3nb, Brussel - Gent.
Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Plomteux G. & Steyaert R. & Manderyck M. 1979: Gekoppelde rijhuizen met traditionele kern [online], https://id.erfgoed.net/teksten/6281 (geraadpleegd op ).