Traditioneel diephuis

Beschrijving

Traditioneel diephuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (kunstleien), dat uit de eerste helft van de 17de eeuw dateert. Het pand werd in opdracht van de brouwerij “Ardor” uit Willebroek gerestaureerd en verbouwd tot café naar een ontwerp door de architect R. Vandendaele uit 1942, uitgevoerd in 1943. Deze werken betroffen het herstel van het bak- en zandstenen parement van de trapgevel, en de bouw van de neotraditionele cafépui. Samen met de aanpalende panden gesloopt voor de bouw van een wooncomplex omstreeks 2003.

Trapgevel van elf treden met overhoeks topstuk, uit bak- en zandsteenbouw met speklagen en smeedijzeren muurankers. Gereconstrueerde pui met sokkel, rondboogdeuren en kruiskozijnen. Aangepaste rechthoekige bovenvensters met hardstenen lekdrempel en latei, en bewaard wigvormig ontlastingssysteem. Drieledige top waarin twee rondboogvensters met diamantkopsleutel en -imposten, voorts rechthoekige zijvenstertjes en luiken, alle met kwarthol geprofileerde dagkanten.