Diephuis met traditionele kern

Beschrijving

Diephuis met traditionele kern, drie traveeën breed en drie bouwlagen hoog onder een afgesnuit zadeldak (nok loodrecht op de straat, pannen), dat opklimt tot de tweede helft van de 16de eeuw of de eerste helft van de 17de eeuw. Een neoclassicistische, bepleisterde en beschilderde lijstgevel uit het tweede kwart van de 19de eeuw, vervangt de oorspronkelijke trapgevel. Rechthoekige deur en vensters met respectievelijk individuele en kordonvormend lekdrempels op de begane grond en de lage tweede verdieping. De eerste verdieping onderscheidt zich door rondboogvensters vanaf de puilijst, met gebogen waterlijsten op doorgetrokken imposten. Onder de vernieuwde kroonlijst, bleven de smeedijzeren muurankers bewaard. Achtergevel: trapgevel van zes treden, met bepleisterd en verankerd baksteenparement.