Teksten van Twee traditionele breedhuizen

Traditionele breedhuizen ()

Traditionele breedhuizen die opklimmen tot de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw. Gesloopt voor de bouw van het sociaal wooncomplex De Munt omstreeks 1979.

Rijwoningen van twee traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (nok parallel aan de straat, pannen). De bepleisterde en beschilderde afwerking van de lijstgevels verbergt een parement in bak- en zandsteenbouw, voorzien van muurankers met gekrulde spie.

Nummer 2. De heer P. Van Wint liet in 1846 de rondboogdeur aanpassen tot een rechthoekige deur.

Nummer 4. Onderscheidt zich door een dakvenster met puntgevel en schouderstukken.

Auteurs:  Braeken, Jo

Twee stadswoningen ()

Traditionele breedhuizen die opklimmen tot de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw. Rijwoningen van twee traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (pannen). De bepleisterde en beschilderde afwerking van de lijstgevels verbergt een parement in bak- en zandsteenbouw, voorzien van muurankers met gekrulde spie. Nummer 4 onderscheidt zich door een dakvenster met puntgevel en schouderstukken.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine