Bedrijfsgebouw met burelen en opslagplaats

Beschrijving

Bedrijfsgebouw met burelen en opslagplaats, gebouwd rond 1910 voor rekening van Jos Close naar ontwerp van bouwmeester F. Bollekens. Het is een gebouw van vijf traveeën en drie bouwlagen onder platte bedaking. Verzorgd uitgewerkte, rood bakstenen lijstgevel met een verhoogd middenrisaliet van drie traveeën verlevendigd met helrode muurbanden, lisenen, topstukken en sierankers. Houten kroonlijst waaronder steigergaten geplaatst zijn; hardstenen plint. Segmentbogige muuropeningen met rollagen in helrode baksteen en met per travee doorlopende hardstenen onderdorpels; kleine roedeverdeling.

Vooraan, tegen de gevel, zijn op elke verdieping twee bureaus voorzien, met gang en trap verbonden met elkaar. Daarachter een grote rechthoekige opslagruimte, achteraan stallingen. Opslagplaats in de kelder gestut door drie rijen ronde pijlers, op het gelijkvloers door een centrale rij van vier zuilen; betonnen troggewelfjes tussen ijzeren I-balken rusten op uit twee I-balken samengestelde ligger, steunend op betonnen binnenpilasters en op holle ronde metalen kolommen. In het midden van werkplaats was bij de inventarisatie in 1979 een interne hijskoker over de drie bouwlagen aanwezig.