Hoeve in U-vorm

Beschrijving

U-vormige hoeve van circa 1875, de open zijde van het erf naar het zuiden. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (mechanische pannen), gegroepeerd rondom een vierkant erf (niet toegankelijk), bereikbaar via de inrijpoort in de rechtertravee van de vleugel aan straatzijde.

Boerenhuis van het dubbelhuistype met inrijpoort in één vleugel aan straatzijde, vier traveeën en één bouwlaag. Getoogde en beluikte bakstenen vensters met hardstenen lekdrempels; getoogde deur in een geprofileerd hardstenen omlijsting. Bakstenen korfboogpoort met een hardstenen sluitsteen met opschrift: LV/GB. Zijgevels met aandaken vlechtingen.