erfgoedobject

Magazijn

bouwkundig element
ID: 6362   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6362

Beschrijving

Eclectisch magazijn met remise, ontworpen in 1912 door architect Jean De Vroey voor koopman Frans Wens. Het gebouw werd in 1979 vervangen door nieuwbouw. Het oorspronkelijke magazijn telde vier bouwlagen onder een platte bedaking en bestond uit twee traveeën van acht beuken, bestaande uit een metalen structuur met ronde ijzeren zuilen, waarop telkens een bakstenen vloer was voorzien. Aan straatkant een rijke, eclectische façade met neo-Vlaamse renaissance-invloed voor de uitwerking van de topgevel met overhoekse pinakels, topstuk en trappen.

  • Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1912 # 812.

Bron     : -
Auteurs :  Hooft, Elise
Datum  : 2012


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Magazijn [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6362 (Geraadpleegd op 25-09-2020)