Eclectisch magazijn ()

Eclectisch magazijn met remise, ontworpen in 1912 door architect Jean De Vroey voor koopman Frans Wens. Het gebouw werd in 1979 vervangen door nieuwbouw. Het oorspronkelijke magazijn telde vier bouwlagen onder een platte bedaking en bestond uit twee traveeën van acht beuken, bestaande uit een metalen structuur met ronde ijzeren zuilen, waarop telkens een bakstenen vloer was voorzien. Aan straatkant een rijke, eclectische façade met neo-Vlaamse renaissance-invloed voor de uitwerking van de topgevel met overhoekse pinakels, topstuk en trappen.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1912 # 812.

Auteurs:  Hooft, Elise

Magazijn ()

Magazijn dat in verbinding staat met Volkstraat 22-24. Twee traveeën en vier bouwlagen onder zadeldak (roofing, nok haaks op straat). Trapgevel met parement van gekleurde baksteen, afgezet met lisenen, topstukken en sierbollen. Begane grond met metalen puiomlijsting (pilasters onder I-balk met rozetvormige bevestigingsbouten). Licht getoogde bovenvensters ondergebracht in verdiepte segmentboognissen; rondbogig topvenster.

Interieur: houten kinderbalkjes op uit twee I-balken samengestelde liggers, rustend op binnenpilasters waarin een metalen balk verwerkt werd. Geschoord door I-balk. Wordt heden (1979) volledig verbouwd.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine