Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistische woning gebouwd naar een ontwerp van 1900 van architect Charles Dens voor Theodore Jacobs-De Schepper. Rechts naast deze woning werd tegelijkertijd, met dezelfde bouwaanvraag, een tweede woning opgetrokken in eclectische stijl met neo-Vlaamse renaissance-invloed; gesloopt.

Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak met fraai uitgewerkte centrale dakkapel en oeils-de-boeuf. Houten kroonlijst op modillons, waartussen rolwerkcartouches zijn aangebracht. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met lage hardstenen plint. Centrale erker met pilasters en vernieuwde balustrade. Rechthoekige muuropeningen met deels bewaard schrijnwerk.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1900 # 1023.