Klooster en school

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Klooster en school

Beschrijving

Voormalig klooster en school van de Zusters van de Kindsheid Jezus, gebouwd in 1898. Het klooster is een breedhuis van het dubbelhuistype, drie traveeën en twee bouwlagen, waarachter (nok loordrecht op de straat) de school aansluit, twaalf traveeën en een bouwlaag. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (mechanische pannen). Het klooster is voorzien van middenrisaliet, bekroond met een dakvenster met puntgevel, hoekpilasters en een rondboogfries onder de kroonlijst, ook aan de zijgevels. Getoogde bakstenen muuropeningen met hardstenen sluitstenen, de deur voorzien van hardstenen blokken aan de posten.

Het schoolgebouw is voorzien van een overhoekse muizentandfries en getoogde, bakstenen muuropeningen.