Magazijn in eclectische stijl

Beschrijving

Magazijn in eclectische stijl gebouwd naar een bouwaanvraag van 1882 van architect H. Smits voor Smits-Van Cant. De initialen "CVS" en het opschrift "MAGAZYN" in cartouches op de gevel, vertalen deze gegevens. Het magazijn is verbonden met de tegelijkertijd en in dezelfde stijl opgetrokken woning van Smits-Van Cant op een perceel net om de hoek in de Brederodestraat nr. 77.

Smal bakstenen gebouw van drie bouwlagen en één travee; geblokte hardstenen plint waarin een getoogd kelderluik. Gaaf bewaarde roodbakstenen trapgevel met neo-Vlaamse-renaissance-elementen zoals de cartouches, natuurstenen speklagen en kruiskozijnen, smeedijzeren sierankers, opgeklampte houten poort. De bogen in gele baksteen voegen een eclectische toets toe aan de gevel.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1882 # 1118.