Burgerhuis in neo-Lodewijk XVI-stijl

Beschrijving

Burgerhuis in neo-Lodewijk XVI-stijl, naar ontwerp van Theodoor Vercammen (puilijst) uit 1917 voor G. Lauwage.

Natuurstenen lijstgevel met asymmetrische dubbelhuisopstand, plat dak; vijf travee├źn en drie bouwlagen op een arduinen sokkel. Geblokte begane grond, gekorniste puilijst, gelede architraaf, panelenfries en houten kroonlijst op modillons en consoles. Vensters van bovenverdieping per travee in verdiept muurvlak, neo-Lodewijk XVI-decoratie op borstweringen. Rechthoekige en segmentboogvensters. Rechthoekige vleugeldeur met cartouche en festoenmotieven onder rechthoekige bovenlicht.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1917#7286.

Auteurs :  Braeken, Jo, Plomteux, Greet, Steyaert, Rita