Vierkanthoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vierkanthoeve

Beschrijving

Ruime vierkanthoeve, de gebouwen gegroepeerd rondom een langgestrekt rechthoekig erf. Van de oude kern, de vierkanthoeve zoals aangeduid op de Ferrariskaart (1771-1777) en in de Atlas van de Buurtwegen (1841-1846) bleven geen resten bewaard: de huidige gebouwen dateren uit de tweede helft van de 19de eeuw of eind 19de eeuw. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken, met gecementeerde voorgevel aan straatzijde, waar zich de inrijpoort bevindt tussen het woonhuis links en een stal rechts. Achteraan het erf bevindt zich een ruime dwarsschuur uit de tweede helft van de 19de eeuw, met dubbele muizentandfries onder de dakrand.