erfgoedobject

Modernistisch appartementsgebouw

bouwkundig element
ID: 6611   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6611

Juridische gevolgen

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Ommeganckstraat nummer 1. Handels- en flatgebouw van acht bouwlagen naar ontwerp van Rik Maes en Jan Smits, uit 1935.

Betonconstructie, de bewaarde winkelpuien bekleed met graniet en travertin, de bovenbouw met gele en donkerbruine baksteen, de afgeronde kolossale hoekerker met Euville. Rechthoekige vensters met vernieuwde aluminiumramen; onderdorpels met faïencetegels. Gevel Ommeganckstraat met kolossale beglaasde traveeën voor trapzaal en liftkoker; uitbouw van drie bouwlagen en terras met ronde vensters op de begane grond.

Geüniformeerde appartementen met keuken, badkamer, eetkamer zijde Ommeganckstraat, living op de hoek en twee slaapkamers zijde Carnotstraat; achtste bouwlaag voorbehouden voor conciërge en huispersoneel.

  • DELETANG M., Immeuble d'appartements à Anvers, in Bâtir, nr. 52, maart 1937, 1097.

Bron     : Plomteux G. & Steyaert R. met medewerking van Wylleman L. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3NC, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Plomteux, Greet, Steyaert, Rita
Datum  : 1989


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Modernistisch appartementsgebouw [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6611 (Geraadpleegd op 18-09-2019)