Gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van veertien traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (bitumen, nok loodrecht op de straat), uit derde en vierde kwart 19de eeuw.

Bepleisterde, beschilderde lijstgevels, sterk horizontaal gemarkeerd door het over elf traveeën doorgetrokken balkon met sierlijke ijzeren leuning en typisch scheidingshekken; doorlopende lekdrempels en kroonlijst. Verticaliserende panelen en afgeschuinde hoektravee. Eenvoudige rechthoekige vensters in geriemde omlijsting met oren. Aangepaste winkelpuien, alleen voor Turnhoutsebaan nummer 2 nog origineel.

Auteurs :  Steyaert, Rita