Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Herenhuis in neoclassicistische stijl, voor eigen rekening opgetrokken door de aannemer Désiré Vermeiren, naar een ontwerp uit 1866. Aan de Charlottalei had Vermeiren in 1863 en 1865 al twee huizen gebouwd. In Antwerpen zijn bouwprojecten van zijn hand geïdentificeerd uit de jaren 1861 tot 1887. Het pand is gesloopt voor een nieuwbouwflat omstreeks 2002.

Rijwoning van drie traveeën en vier bouwlagen onder later toegevoegd pseudo-mansardedak (leien). Bepleisterde, beschilderde lijstgevel met rijk stucwerkdecor van pilasters, brede krullende sleutels op de begane grond en guirlandes op de vierde bouwlaag; per verdieping verschillend omlijste vensters; rolluikkasten op eerste twee bouwlagen. Originele, zwaar bewerkte houten vleugeldeur in rondboogvormige omlijsting.