Beluik

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Beluik

Beschrijving

Steegbebouwing toegankelijk via een gekasseide gang tussen de nummers 24 en 28; de steeg vertoont een kronkelend verloop. Bebouwing bestaande uit twee reeksen arbeidershuizen uit derde kwart 19de eeuw respectievelijk zeven huisjes met de nok loodrecht op de steeg en dertien huisjes met de nok parallel aan de steeg, laatstgenoemde met voortuintje.

Enkelhuizen gebouwd volgens repeterend schema, van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen); lagere aanbouwsels. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels met rechthoekige muuropeningen.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita