Boerenburgerhuis van 1905

Beschrijving

Boerenburgerhuis van 1905, gebouwd op de plaats van één van de belangrijkste vierkanthoeven van het dorp (Ferrariskaart, 1771-1777), die in de eerste helft van de 19de eeuw verdween (niet meer aangeduid in de Atlas van de Buurtwegen, 1841-1846).

Bakstenen breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Verhoogde begane grond. De gevel is versierd met baksteenlisenen en een baksteenfries onder de dakrand. Getoogde, bakstenen vensters, gewijzigd op de benedenverdieping, een getoogde deur in een hardstenen omlijsting en een bakstenen korfboogpoort in de linkse travee met hardstenen imposten en sluitsteen met opschrift: A.B./M.N./1905.

Aanvullende informatie

Het opschrift "A.B./M.N./1905" betreft Arnoldus Bosch en Maria Noé, toenmalige eigenaars en bewoners.

• Informatie verkregen van Jos Biesmans, maart 2018.