erfgoedobject

Neoclassicistisch winkelhuis

bouwkundig element
ID: 6663   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6663

Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Winkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen te dateren in het derde kwart van de 19de eeuw, onder een latere pseudo-mansarde. Begane grond met een eenvoudige houten winkelpui met afgeronde vitrine en ingeschreven zij-ingang uit het eerste of tweede kwart van de 20ste eeuw. Bepleisterde en beschilderde bovenbouw met horizontaal markerende schijnvoegen uitstralend boven de getoogde vensters in geriemde omlijsting; doorgetrokken lekdrempels en klassieke gevelafsluiting.


Bron     : Plomteux G. & Steyaert R. met medewerking van Wylleman L. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3NC, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Plomteux, Greet, Steyaert, Rita
Datum  : 1989


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Neoclassicistisch winkelhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6663 (Geraadpleegd op 01-12-2020)