Rijstpellerij Albert Elsen

Rijstpellerij naar ontwerp van H. Leytens uit 1874 voor Albert Elsen.

Bakstenen gebouw met lijstgevel van tien traveeƫn en vier bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Verticaal geritmeerd door ondiepe segmentboognissen met sierankers op de penanten. Gecementeerde begane grond met rechthoekige muuropeningen, de bovenbouw met getoogde, vlak omlijste vensters met tralies op lagere tweede en derde bouwlaag. Beƫindiging met houten kroonlijst. Inwendige constructie van beton uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1874#911.
  • FIERENS J., Antwerpse stapelhuizen: een balans van 1850 tot 1910 , Eindwerk NHIBS, Antwerpen, 1977, p. 90 .

Auteurs :  Braeken, Jo, Plomteux, Greet, Steyaert, Rita