• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Resten van een hoeve, waar reeds in 1844 (Atlas van de Buurtwegen) slechts fragmenten van bewaard bleven, met name het woonhuis, gedeeltelijk, met aansluitend de inrijpoort en een gebouw achteraan het erf. Thans resten nog de twee eerstgenoemde gedeelten; een recent gebouw sluit links op de inrijpoort aan.

De mergelstenen rondboogpoort is voorzien van een geprofileerde druiplijst, gesmeed ijzeren muurankers met krullen en een sluitsteen met opschrift: 1770/J(?) H .

Het aansluitende woonhuis is een langgestrekt gebouw van één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse en mechanische pannen), sommige muurpanden volledig van mergelsteen, andere van baksteen met mergelstenen speklagen en hoekbanden. Recente muuropeningen.