Antwerp Engineering Company

Beschrijving

Voormalige fabriek voor het vervaardigen en herstellen van ijzeren scheepswerktuigen naar ontwerp van F. Durlet, van 1897; heden drankenhandel. Aan straatzijde met drie puntgevels, waarvan de middelste met twee gesculpteerde gevelstenen respectievelijk met scheepsanker en hamer en aambeeld; op de begane grond, rechthoekige poort met schamppalen en betraleid venster onder gietijzeren latei, bovenbouw met gevelbreed drieledig segmentboogvenster; tussenliggende bakstenen muurdammen met speklagen en pilasters op gebouchardeerde plint van arduin. Achterliggende ruimten met beglaasde overkapping op Polonceauspanten; nok met overlangse dakruiter voor verluchting.

• Provinciaal Archief Antwerpen, VI, Antwerpen, 1898, dossier 42.
  • Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1897, Modern Archief 20.323, dossier 952.