Teksten van Winkelhuis met houten winkelpui

winkelhuis ()

Dit neoclassicistische winkelhuis werd samen met het oorspronkelijk identieke, maar verbouwde nummer 50 ontworpen door architect Aug. Gervais in 1899 in opdracht van Olfs. Het zijn twee woningen van twee traveeƫn en drie bouwlagen onder leien mansardedak. Opvallend is de gaaf bewaarde neoclassicistische houten winkelpui met bekronend gevelbreed balkon met fraaie ijzeren leuning, centraal etalageraam en flankerende rechthoekige deuren. De verdiepingen kregen een geschilderd en bepleisterd parement, geaccentueerd door hoekpilasters, kroonlijst op consoles, rechthoekige vensters in verzorgde omlijstingen.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1899 # 185.

Auteurs:  Hooft, Elise

Winkelpui ()

Neoclassicistische houten winkelpui met bekronende balkonleuning, uit vierde kwart 19de eeuw. Centraal winkelraam en flankerende rechthoekige deuren.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita