Poortje Soep Jan van Boom

Beschrijving

Poortje "Soep Jan van Boom" (opschrift banderol). Oorspronkelijk maakte het poortje deel uit van van het nieuwe bedrijfspand van "Soep Jan Van Boom" in de Kerkstraat 172-174, dat in opdracht van Julius Van Boom was opgetrokken, naar een ontwerp door de architect P. Jos Peeters uit 1955. Vandaag is het poortje geïncorporeerd in de gevel van een sociaal wooncomplex van de huisvestingsmaatschappij De Goede Woning, gebouwd in 1984-1990.

Neobarokke rondboogdeur in geblokte, met rolwerk afgelijnde omlijsting uit witte natuursteen, met neuten, imposten en voluutsleutel, bekroond met grillig omlijste cartouche met stierenkop, flankerende voluten en puntige waterlijst.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers 18#34062 en 18#64013.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Braeken, Jo