Poortje "Soep Jan van Boom" (opschrift banderol). Oorspronkelijk maakte het poortje deel uit van van het nieuwe bedrijfspand van "Soep Jan Van Boom" in de Kerkstraat 172-174, dat in opdracht van Julius Van Boom was opgetrokken, naar een ontwerp door de architect P. Jos Peeters uit 1955. Vandaag is het poortje geïncorporeerd in de gevel van een sociaal wooncomplex van de huisvestingsmaatschappij De Goede Woning, gebouwd in 1984-1990.
Neobarokke rondboogdeur in geblokte, met rolwerk afgelijnde omlijsting uit witte natuursteen, met neuten, imposten en voluutsleutel, bekroond met grillig omlijste cartouche met stierenkop, flankerende voluten en puntige waterlijst.
Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Braeken, Jo
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Plomteux G. & Steyaert R. & Braeken J. 2017: Poortje Soep Jan van Boom [online], https://id.erfgoed.net/teksten/196198 (geraadpleegd op ).
Voormalig bedrijfsgebouw zogenaamd "Soep Jan van Boom" (opschrift banderol), van circa 1930. Merkwaardige inkom: neobarokke rondboogdeur in geblokte, met rolwerk afgelijnde omlijsting met neuten, imposten en voluutsleutel, bekroond met grillig omlijste cartouche met stierenkop, flankerende voluten en puntige waterlijst.
Bron: PLOMTEUX G. & STEYAERT R. met medewerking van WYLLEMAN L. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3nc, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Plomteux G. & Steyaert R. 1989: Poortje Soep Jan van Boom [online], https://id.erfgoed.net/teksten/7004 (geraadpleegd op ).