Samenstel van burgerhuizen uit de tweede helft van de 19de eeuw

Gemeente Lo-Reninge
Straat Hogebrugstraat
Locatie Hogebrugstraat 34-36, Lo-Reninge (West-Vlaanderen)

• Adrescontrole Lo-Reninge (adrescontroles: 04-02-2008 - 05-02-2008).
  • Inventarisatie Lo-Reninge (geografische inventarisatie: 01-07-2002 - 31-12-2003).

Juridische gevolgen

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Samenstel van burgerhuizen uit de tweede helft van de 19de eeuw

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Lo

Beschrijving

* Hogebrugstraat nrs. 34-36. Samenstel van burgerhuizen uit de tweede helft van de 19de eeuw. Opgenomen in het stadsgezicht, beschermd bij M.B. van 23.11.1994. Lijstgevel afgelijnd door geprofileerde gootlijst, zadeldak (Vlaamse pannen). Nr. 34 met deels bewaard beschilderd parement cf. hoekkettingen en strekken. Deels bewaard houtwerk, rondboograampje in de linker zijgevel met geometrische roedeverdeling.

Op de koer van nr. 34: boog als restant van de in 1870 gedempte gracht (cf. straatinleiding). Witgeschilderd nutsgebouwtje (mogelijk oorspronkelijk kleine woning) onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok // huis), bewaarde kozijnconstructies.

Auteurs: Vanneste, Pol