Samenstel van stadswoningen uit de tweede helft van de 19de eeuw

Beschrijving

Samenstel van stadswoningen uit de tweede helft van de 19de eeuw. Lijstgevel afgelijnd door geprofileerde gootlijst, zadeldak (Vlaamse pannen). Nummer 34 met deels bewaard geschilderd parement confer hoekkettingen en strekken. Deels bewaard houtwerk, rondboograampje in de linker zijgevel met geometrische roedeverdeling.

Op de koer van nummer 34: boog als restant van de in 1870 gedempte gracht (confer straatinleiding). Witgeschilderd nutsgebouwtje (mogelijk oorspronkelijk kleine woning) onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan het huis), bewaarde kozijnconstructies.

Auteurs: Vanneste, Pol