Populierenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Populierenhof

Beschrijving

Zogenaamd "Populierenhof" confer houten paneel. Achterin gelegen hoeve met losstaande bestanddelen. Als site reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843). Ten westen van het erf, boerenhuis met 18de-eeuwse kern confer opkamer onder verhoogd zadeldak, restant aandak linker zijgevel en bewaarde kozijnconstructies in rechter zijgevel. Erfgevel echter met vernieuwd gevelparament. Ten westen van het boerenhuis, met knotwilgen en populieren omzoomde drinkpoel. Overige nutsgebouwen recent afgebroken en vervangen.

Auteurs: Vanneste, Pol