• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Achterin gelegen historische hoeve, waarvan de L-vormige opstelling van het boerenhuis en de dwarsschuur reeds is aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843). Ten noorden van het erf, zwaar verbouwd boerenhuis met uitbreiding uit het begin van de 20ste eeuw. Echter nog duidelijk 18de-eeuwse opkamer, confer verhoogd zadeldak en verankerde linker zijgevel met onder meer aandak en muurvlechtingen. Ten oosten, haaks op het boerenhuis, dwarsschuur met geïncorporeerde stal onder zadeldak met aan linkerkant schilddak. Vermoedelijk 18de-eeuws volume, confer constructietechniek en gebinten, dat in het eerste kwart van de 20ste eeuw werd versteend.

Auteurs: Vanneste, Pol

Aanvullende informatie

De woning is deels heropgebouwd en gerenoveerd, met behoud van westelijk deel onder verhoogd zadeldak. De schuur is wat ingekort aan noordelijke zijde.

• Informatie meegedeeld door de gemeente (25 juli 2022).
  • Geoportaal Onroerend Erfgoed, Orthofoto's 2009, 2de Genielaan 17 Lo-Reninge [online], https://geo.onroerenderfgoed.be/ (geraadpleegd op 26 augustus 2022).