Herberg

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Lo

Beschrijving

* Weststraat nr. 20 en rechts aanpalend pand. In kern 19de-eeuwse panden. Voor de Eerste Wereldoorlog "DEN OVEN BIJ Hri VERMANDER HERBERG" cf. puilijst op oude prentbriefkaart. Bakstenen lijstgevels, witbeschilderd bij nr. 20. Bovenverdieping: getoogde muuropeningen met bewaard beschilderd houtwerk met kruisindeling. Op de begane grond: rechthoekige muuropeningen (na Eerste Wereldoorlog) met I-profielen met rozetten, winkelpui en rolluikkast (nr. 20). Rechts recente garagepoort. Opgenomen in het stadsgezicht, beschermd bij M.B. van 23.11.1994. Gesloopt / reconstructie naar oude prentbriefkaart.

DEBAEKE S., Terugblik: Lo, Pollinkhove, Reninge, Noordschote, Beelden die spreken, Veurne, 1992, p. 42.

Auteurs : Vanneste, Pol