erfgoedobject

Barak, mogelijk militaire keuken

bouwkundig element
ID
70192
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/70192
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Voormalige barak, deed mogelijk dienst als militaire keuken van het Belgische leger in het onbezette gebied gedurende de Eerste Wereldoorlog. Laag roodbakstenen gebouw onder zadeldak (bitumen). Verbouwing (nieuwe steen) aan de gang. Voor een historische situering van de militaire keukens in het kantonnement Lo-Pollinkhove wordt verwezen naar de keuken onder Romanestraat nummer 5 en Romanestraat zonder nummer.

  • Inventarisatie van Relicten uit de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek (Provincie West-Vlaanderen, "Oorlog en Vrede in de Westhoek", en Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Monumenten en Landschappen), Teksten opgemaakt met medewerking van Roger Verbeke en op basis van archiefonderzoek in het Legermuseum te Brussel door Etienne Delannoo.

Bron: VANNESTE P. met medewerking van MISSIAEN H. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Lo-Reninge, bestaande uit deelgemeenten Lo, Noordschote, Pollinkhove en Reninge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL14, onuitgegeven wekdocumenten.
Auteurs: Vanneste, Pol
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Barak, mogelijk militaire keuken [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/70192 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.