Hoeve gelegen in de zuidelijke hoek van de weg Lo-Pollinkhove (stukje onder Lobrug) en de Lobrug langs de Lovaart. Als site reeds aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843, plan 4), doch deels heropgebouwd na de Eerste Wereldoorlog. Erftoegang ten noorden via de weg Lo-Pollinkhove: erfpijlers en kapelletje uit de jaren 1920, toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw-der-Christenen confer inscriptie. Typische getraliede deur ter afscherming van het altaar.
Ten noorden van het erf, boerenhuis uit de jaren 1920, geelbakstenen huis van twee bouwlagen onder zadeldak (blauwgeglazuurde Vlaamse pannen). Referentie aan de traditionele streekgebonden architectuur: rechter zijgevel met uitgewerkt topstuk, houten kozijnconstructies gevat in steekboog- of korfboognissen.
Ten westen van en haaks op het boerenhuis, 19de-eeuwse dwarsschuur met geïncorporeerde stal. Deels bewaarde, groengeschilderde beplankte langsgevel.
Bron: VANNESTE P. met medewerking van MISSIAEN H. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Lo-Reninge, bestaande uit deelgemeenten Lo, Noordschote, Pollinkhove en Reninge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL14, onuitgegeven wekdocumenten. Auteurs: Vanneste, Pol Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Aanvullende informatie
Het woonhuis en de dwarsschuur werden gerenoveerd. Hierbij werd onder meer het dak en het schrijnwerk van het woonhuis vervangen en werd er een aanbouw gerealiseerd.
Google Maps, Streetview, Lobrug 3 Lo-Reninge [online] (geraadpleegd op 24 juni 2022).
Informatie op basis van foto aangeleverd door stad Lo-Reninge (4 november 2021).