Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Romanestraat nr. 8. Historische hoevesite ten noorden aan de Romanestraat gelegen. Als site met omwald opperhof reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778), evenals met poel bij het neerhof. Delen van deze omwalling zijn bewaard, met bewaard bruggetje onder ezelsrug bij het boerenhuis. Boerenhuis van vier traveeën + twee opkamertraveeën, mogelijk met 18de-eeuwse kern cf. dakhelling en bewaarde balkconsoles. Rechthoekige muuropeningen gevat in korfboognis. Beluikte en beschilderde kozijnconstructies.

Ten westen van het boerenhuis, dwarsschuur en stalling met L-vormige opstelling, uit de 19de eeuw en het begin van de 20ste eeuw.

Auteurs :  Vanneste, Pol