Beschrijving

Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen. Rode baksteenbouw onder pannen zadeldaken. Boerenhuis met 18de-eeuwse of vroeg 19de-eeuwse kern van opkamer + twee traveeën. In de 19de eeuw wordt in het verlengde een hoger en breder huis aangebouwd. Bij het oud gedeelte: rechthoekige muuropeningen onder strek, bewaarde beschilderde en beluikte kozijnconstructies. Keldervensters als bolkozijnen met diefijzers, gevat in steekboognis. Toegang tot de kelder via deur in de linker zijgevel.

Schuur en stal uit de tweede helft van de 19de eeuw. Rechter zijgevel van de schuur uitgewerkt met uilengat en veelzijdig topstuk.

Auteurs: Vanneste, Pol