Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.
Achterin gelegen hoevetje ontwikkeld vanuit een boerenarbeidershuisje ten noorden van het erf. Als site reeds voorkomend op de Ferrariskaart (1770-1778). Het boerenarbeidershuisje is alsdusdanig reeds aangeduid op het primitief percelenplan (circa 1835). In 1877 "reconstruction partielle", gepaard met een uitbreiding - kleine stalling - aan beide zijden in het verlengde van het woongedeelte.
Laag roodbakstenen volume van vier traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat). Golfplaten ter vervanging van de oorspronkelijke strobedekking cf. de twee rijen Vlaamse pannen onderaan. Bewaarde kozijnconstructies met kleine roedeverdeling en luiken.
Interieur. Bewaarde balkenzoldering met moerbalken afgewerkt met een velling en stroken deuren. Achter het boerenhuis, roodbakstenen nutsgebouw van 1928 en drinkpoel omgeven door knotwilgen.
Rechts van de erfoprit, verbouwde stalling uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met aanpalend recentere loods (1949).
Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, mutatieschetsen nr. 207, schetsen nr. 1877/8, 1928/108 en nr. 1949/17.
Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, primitief percelenplan.
Bron: VANNESTE P. met medewerking van MISSIAEN H. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Lo-Reninge, bestaande uit deelgemeenten Lo, Noordschote, Pollinkhove en Reninge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL14, onuitgegeven wekdocumenten. Auteurs: Vanneste, Pol Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)