Beschrijving

Ingrijpend gerenoveerde historische hoeve met lage losse bestanddelen, gelegen op de hoek Oostvleterenstraat/ Brabanthoek. Als site reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Ten noorden van het erf, geelbakstenen boerenhuis met links opkamer met oudere kern, confer bouwsporen en als volume reeds aangeduid op de Ferrariskaart. Achter het boerenhuis, stalling uit het begin van de twintigste eeuw onder zadeldak (nok parallel aan de Brabanthoek) met aangebouwd bakhuis.

Ten oosten van het erf, sterk verbouwde dwarsschuur en geïncorporeerde stalling.

Ten westen van de Brabanthoek, nutsgebouwen uit de eerste helft van de 20ste eeuw, onder meer wagenhuis.

Auteurs: Vanneste, Pol