Tempelaeremolen, herenhuis en maalderij

Beschrijving

Zogenaamde Tempelaeremolen, confer houten naambord. Herenhuis uit de tweede helft van de 19de eeuw. Twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Boven gecementeerde plint, roodbakstenen lijstgevel afgelijnd door baksteenfries. Steekboogvormige muuropeningen met gedeeltelijk bewaard schrijnwerk met T-indeling.

Bovengenoemd huis behoorde wellicht tot de "Tempelaer molen", die later uitgroeide tot de huidige maalderij confer links de roodbakstenen loodsen uit de jaren 1920 en de recentere industriegebouwen.

Auteurs: Vanneste, Pol