Villa Sunnyside

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Sunnyside

Beschrijving

Gebouwd naar ontwerp van architect Georges Hobé (1854-1936) van 1902, op het kadaster ingetekend in hetzelfde jaar.

Achterin gelegen cottage-getinte villa met grote voortuin en ijzeren hek aan straatzijde, opgericht in opdracht van de familie Blieck, die in 1890 in Vilvoorde een fabriek oprichtte voor de fabricatie van beenderfosfaat en gelatine, zie Marius Duchéstraat nummer 260. Bezoek werd niet toegelaten.

Vrijstaande baksteenbouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder leien schilddak met drie monumentale, tot puntgevel uitgewerkte dakkapellen met imitatievakwerk. Voorts gevarieerde muuropeningen, driezijdige erkers en overluifelde deur.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Vilvoorde 1902/76.
  • CALDERON A. 2000: Bedrijven en werkgelegenheid gedurende de XXste eeuw in Vilvoorde 1894-1994. Deel I, Vilvoorde, 184-185.