erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
70375
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/70375

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling wordt geldig vanaf

Beschrijving

Onderkelderd rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak, met typische vormgeving uit het begin van de twintigste eeuw, op het kadaster ingetekend in 1909.

Eenvoudige lijstgevel met eigentijds parement van witte baksteen en verwerking van gele baksteen voor de muurbanden, arduin voor de lateien, lekdrempels, pui- en waterlijsten, hoek- en sluitstenen. De rechthoekige muuropeningen hebben vernieuwd houtwerk en typische sgraffitopanelen in de boogvelden. De verdiepte deurtravee links draagt in het boogveld van het bovenvenster het jaartal 1908. Fraai, aflijnend hoofdgestel met boogfries en houten kroonlijst.

  • Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Vilvoorde 1909/74.

Bron     : Kennes H. met medewerking van Steyaert R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Vilvoorde, Deelgemeenten Vilvoorde en Peutie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB1, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/70375 (Geraadpleegd op )